StartOm TCOLediga jobb

TCO söker Samhällspolitisk...

TCO söker Samhällspolitisk chef

Nu stärker TCO sitt påverkansarbete och söker en samhällshällspolitisk chef som ska driva arbetet med att flytta fram TCOs positioner i samhällsdebatten.

Om uppdraget

Som TCOs samhällspolitiska chef arbetar du proaktivt med politikutveckling. Med medlemmarna i TCO-förbunden som bas, kan du med politisk fingertoppskänsla initiera arbete kring frågor där TCO bör ta plats i debatten.

Du initierar, utvecklar och driver frågor kring arbetsmarknad, utbildning och trygghetssystem. Ett ytterligare fokusområde är grön omställning.

En stor del av ditt uppdrag är omvärldsbevakning. I nära samarbete med förbunden och övriga enheter på kansliet, samt som bollplank till TCOs ordförande, har du en central roll i arbetet med att ta fram politiska förslag. Du krokar arm med de utredningar som görs och fångar upp behov av nya, med TCO-förbundens medlemmars intressen för ögonen. TCO:s arbete ska vara trovärdigt, nyfiket och framtidsinriktat.

Du är, vid sidan av ordförande, en av TCOs talespersoner. Du företräder TCO i olika externa sammanhang och samarbetar med andra organisationer såväl nationellt som internationellt.

Arbetet på TCO präglas av dialog, initiativ, energi och enhetsöverskridande arbete för att tänka nytt och uppnå resultat. Du rapporterar till stabschefen.

Kandidatprofil

För att lyckas i rollen har du ett starkt intresse för, och gedigen erfarenhet av, att arbeta med samhällsfrågor. Du har erfarenhet av policyutveckling och har framgångsrikt arbetat med att, utifrån utredningar och analyser, utveckla politik och förslag på lösningar.

Du har mycket god kännedom om det politiska systemet, arbetsmarknadens parter och den svenska modellen.

Du är analytisk och har en fallenhet för att bedöma det politiska skeendet, olika politiska initiativ och förmåga att utveckla policyförslag som förbättrar förutsättningarna för TCO förbundens medlemmar.

Du är en lagspelare och trivs när du i samarbete med andra når resultat. Din roll som samhällspolitisk chef för TCO bygger på samverkan och samarbeten och du är en skicklig relationsbyggare. Du har framgångsrikt byggt upp välfungerande nätverk inom politik, samhälle och näringsliv.

Du trivs i rollen som talesperson och är skicklig kommunikatör i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet. Dina personliga egenskaper är viktiga. Du är prestigelös, samarbetsinriktad och kreativ.

Du delar TCO:s värderingar och vi ser gärna att du har erfarenhet av facklig eller annan idéburen verksamhet.

Om tjänsten och att arbeta på TCO

Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Kansliet ligger på Linnégatan 14 i centrala Stockholm. TCO tillämpar kompetensbaserad rekrytering och erbjuder en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering.

Välkommen med din ansökan! Ansök här Sista ansökningsdag är 30/9 2022, ansök gärna redan idag, intervjuer kan komma att ske löpande.

I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: anna-karin.engvall@brightness.se

Facklig representant är Lise Donovan, Unionen-klubben på TCO:s kansli, lise.donovan@tco.se