Miljön och klimatet – fackliga frågor?

Vad kan facket på jobbet göra för att bidra till en rättvis omställning? Under detta samtal får du veta mer om vad som testats på arbetsplatser. Förhoppningsvis får du även idéer på vad du vill lyfta inom ramen för arbetsplatsens kontext.

Hoten mot vår planet är flera. Att vi behöver ställa om är de flesta överens om. I takt med att även fackföreningsrörelsen flyttat fram sina positioner frågar vi oss i detta samtal: Vad kan facket på jobbet göra för att bidra till en rättvis omställning? Vad kan man börja med? Och om det redan finns avfallssortering i lunchrummet och plastmuggarna är borta, vad är nästa steg? Vi vet att många, framförallt unga, ser hållbarhet som en viktig fråga - kanske kan den vara en ingång till att få fler förtroendevalda på arbetsplatsen? Vi delar goda exempel från arbetsplatser som testat och ger idéer på vad som skulle kunna vara frågor att lyfta inom ramen för arbetsplatsens kontext.

Vi fokuserar på facket på arbetsplatsens roll och hur man konkret kan ta sig an denna fråga utifrån sitt fackliga uppdrag - i stort och smått.

Medverkande:
Marit Widman, ledningsstrateg miljö- och samhällsekonomi på Naturskyddsföreningen, samt Lisa Häggstam, klimatombud på Vision i Region Gotland. Samtalet leds av Anna Bergkvist på TCO.

Målgrupp

Fackliga akademins digitala kunskapssamtal riktar sig främst till dig som är förtroendevald lokalt, regionalt eller centralt inom ett TCO-förbund men även du som anställd på ett TCO-förbund är varmt välkommen att lyssna. 

Var och hur

Den 13 november 2024 kl 12-13 kan du lyssna live via Youtube framför datorn, eller om du
hellre lyssnar under din lunchpromenad. Det kommer också gå att ta del av samtalet i efterhand då det spelas in.

Kostnad

Ingen deltagaravgift.

Anmälan

Anmäl dig genom att fylla i denna länk.
Prenumerera på Fackliga akademins nyhetsbrev för att få inbjudningar till kommande seminarier och utbildningar.